Monday, May 23, 2011

DIY Bunga Tissue

Assalam,

Capa ckp tantik angkat tangan kiri? (motif tangan kiri.. kalu tangan kanan x boleh ker?)... tadi blog waking (motif mcm x der keje pagi2 nie) sbb boss cuti hari nie.. so bile bos cuti i pun declare rest day...(kalu Dato' Sri baca nie ada harapan x kene notis24 hours??? @____@)...

Dulu masa sekolah rendah kawan pernah ajar buat.... tapi ikat pakai benang... rasanya masa tu kat sekolah tu mmg fenomena jap wat benda nie.... tapi tu dh berkurun lama dh pun.....

tapi masa blog walking B2B yg ada aku tertarik ngan bunga pahar guna tissue flower nie..... berusaha gigih nie cari cara2 tuk buat..... last jumpe gak.. tapi h x ingat b2b mana (lappy tiba2 hang tadi) so try tgk bhn2 yg diperlukan.... ok awal2 dh masalah.. sbb kene pakai crepe paper(kertas warna2 yg jual kat kedai2 buku, bunga, deco n sebagainya) .. mano den nak caghi kek opis nie..... last2 ternampak plak kotak tisu kat tepi meja nie.... cube jelah... potong tisu 3 keping kepada 2 keping setiap satu....

dh lipat2 menjadi kipas lagi satu masalah x der dawai bunga tu..... so sbb i otak Mc Gyver kan... so ambi loytape dan gulung2 kan dan ikat.... WAH jadi (bangga padahal budak tadika pun leh pk.... ) so pas tu buka lipatan2 tu........ jadilah seperti gambar dibawah... TANTIK X??? (tq... tq... tq... ok i perasan sorang2)



Bunga tissue - 1st try


sedikit bangga dengan diri sendiri walaupun tahu byk benda kene improvekan... n ini akan dibuat bunga pahar tuk pelamin, bunga pahar tuk hantaran... bunga pegang tuk yaya n elisya , hiasan atas hantaran dan bunga telur tuk tetamu (so sapa nk hasil tangan ku sila dtg ke majlis nanti yer.... hahahahah)


pape pun kene mintak persetujuan dari En. Engineer dulu.... kalu dia dh duduk pegang calculator n kira itu ini.... wa x leh ckp pape...... huhu..... tapi leh ckp gak kut sbb ada budget tuk bunga telur dan hantaran... so guna jelah.... :D

No comments:

Post a Comment